Leesgroep: 'Het Boek Daniël' van Chris de Stoop

Zin in een gezellige boekenbabbel? 

Je bent van harte welkom in onze leesgroep.

Praat gezellig met leesgenoten en deel je indrukken. Brecht Gysen, docent literaire creatie aan kunstacademie Voeren-Riemst, zorgt voor professionele begeleiding.

Maandag 28 maart '22 van 19 tot 21 uur bespreken we 'het boek Daniël' van Chris de Stoop.

cover

 

Over het boek:

In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.

De Stoop, geschokt door de dood van zijn oom, pleit zelf namens de familie in de rechtszaak. Na het proces gaat hij nog een stapje verder: hij gaat de confrontatie aan met de jonge daders.

In Het boek Daniel vertelt hij op aangrijpende wijze hoe twee verschillende werelden samenkomen. Hij zoekt gerechtigheid voor een oude boer voor wie niemand nog wil opkomen, maar ontrafelt ook wat er broeit in hangjongeren die lak hebben aan alles en iedereen.

Een liefdevol, meeslepend en waargebeurd verhaal – een oefening in empathie die nog lang in het hoofd van de lezer zal nawerken.

 

Praktisch
Mail naar bib@riemst.be of bel 012 44 03 50 om je in te schrijven.
Na inschrijving krijg je van ons een bevestiging. 

Deelnemen is gratis.