Boekstart

De Boekerij is een Boekstart-bib!

boekstart

WAT IS BOEKSTART?

Boekstart wil jonge ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Op verschillende momenten, nog voor de kinderen naar school gaan, doet Boekstart hen een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau. Zo moedigt Boekstart ouders aan om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

peuter leest in boekje

 

WAAROM BOEKSTART?

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

HOE WERKT BOEKSTART?

Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om EEN GRATIS BOEKENPAKKET op te halen in de bibliotheek. We maken je op dat moment graag wegwijs in De Boekerij en schrijven je kindje gratis in.

Wil je meer info en inspiratie? Lees verder op de site van BOEKSTART.