Boek
Nederlands

De wrede vrede : een Loonse queeste volgens Het Belang van kapelaan Munters

André Rutten (auteur)

De wrede vrede : een Loonse queeste volgens Het Belang van kapelaan Munters

De wrede vrede is een romantisering van het dagboek van kapelaan Munters die de gebeurtenissen in het Graafschap Loon beschreef tussen 1529 en 1545. Tegelijkertijd geeft het boek ook de geschiedkundige versie van de feiten, wat maakt dat het een roman én een naslagwerk is.
Onderwerp
Loon (graafschap)
Titel
De wrede vrede : een Loonse queeste volgens Het Belang van kapelaan Munters
Auteur
André Rutten
Taal
Nederlands
Uitgever
[Bree]: Vertelpunt Uitgevers, copyright 2022
287 p. : illustraties
ISBN
9789492887498 (hardback)

Over André Rutten

Andreas Jacobus (André) Rutten (Rotem, 12 september 1923 - Agadir, 11 september 1999) was een Belgisch politicus voor de CVP.

Levensloop

André Rutten was zelfstandige lood- en zinkwerker en handelaar in gas, sanitair, was-, brei- en naaimachines aan het kruispunt van de Borreshoefstraat en de Rijksweg (toen Steenweg) te Dilsen.

André Rutten werd in april 1977 verkozen tot lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers voor het arrondissement Tongeren-Maaseik en vervulde dit mandaat tot november 1981. In de periode mei 1977-oktober 1980 zetelde hij als gevolg van het toen bestaande dubbelmandaat ook in de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap. Vanaf 21 oktober 1980 tot november 1981 was hij tevens korte tijd lid van de Vlaamse Raad, de opvolger van de Cultuurraad en de voorloper van het huidige Vlaams Parlement.

Hij was de laatste burgemeester van Dilsen en bezieler van de eerste grote Limburgse fusie zes…Lees verder op Wikipedia