Boek
Nederlands

Kameleon ziet kleuren

+1
Kameleon ziet kleuren
×
Kameleon ziet kleuren Kameleon ziet kleuren

Kameleon ziet kleuren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kameleon denkt dat de wereld helemaal zwart-wit is. Maar op een dag kijkt hij naar buiten en ziet hij een geel eendje, een oranje tijgertje en nog meer gekleurde dieren. Prentenboek met eenvoudige, gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kameleon ziet kleuren
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821635 (hardback)

Besprekingen

Eerst denkt Kameleon dat de wereld alleen uit zwart en wit bestaat, totdat hij eens goed naar buiten kijkt… Hij maakt kennis met diverse kleurrijke dieren, die hem allemaal vrolijk toe piepen, brullen, kwaken, tsjirpen of roepen. Zijn lijfje kleurt mee in rood, oranje, geel, groen, blauw en in zijn nieuwe lievelingskleur: paars. Welke kleur vind jij het mooist? Mooi verzorgd prentenboek met stevig omslag met afgeronde hoeken. De bladzijden van stevig gelamineerd papier - die middels doorkijkgaten een blik geven op de volgende pagina - zijn voorzien van gestileerde illustraties die telkens neergezet zijn in dezelfde kleurtinten, bv. geelschakeringen bij het eendje en oranje-bruine tinten bij het tijgertje. Op het eind is een uitklappagina. Het verhaal bevat weinig woorden; iedere losse pagina telt maximaal één zin tekst. Centraal staat het leren kennen van de kleuren, waarnaast kennisgemaakt wordt met verschillende diersoorten. Prachtig boek voor peuters dat prima aansluit bij de beoog…Lees verder

Kameleon ziet kleuren

Van bij het begin word je meegezogen door de sterke lay-out van dit boek, het terugkerende kijkvensterje maakt de peuter nieuwsgierig om te weten wat erachter zit. Gaandeweg wordt de kijker, samen met de kameleon, telkens ondergedompeld in één kleur. En de kameleon zelf, die wordt van eerst zwart stilaan meer en meer ingekleurd. Tot hij op het einde een kameleonvrouwtje ontmoet en haar kleur als vanzelfsprekend zijn lievelingskleur wordt.

Er zitten wel een paar leuke ideeën in dit boek, alleen jammer dat de uitwerking niet ten volle aanspreekt. Zo vallen de kleuren niet bijster goed mee: er is nauwelijks verschil tussen rood en oranje, de tinten van het groen en het paars zijn erg donker en de kleuren stralen een zekere hardheid uit. Toch heeft het prentenboek peuters wel wat te bieden.  


Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties