Boek
Nederlands

Stil verdriet

Een verzorgster in een opvanghuis voor kinderen sluit een 6-jarig jongetje in haar hart.
Onderwerp
Rouwproces, Moeders
Titel
Stil verdriet
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2021
217 p.
ISBN
9789020540772 (hardback)

Besprekingen

Karen werkt als verzorgster in een opvanghuis voor kinderen bij een klooster. Zij is het niet altijd eens met de nonnen als het gaat om de opvoeding van de kinderen. Zeker niet als het gaat om de 6-jarige Liam; Karen heeft hem vanaf de eerste dag in haar hart gesloten. De band die ze voelt met Liam maakt dat het haar zelfs moeilijk valt om werk en privé gescheiden te houden. Tot ongenoegen van Michiel, met wie zij in 1972, een jaar geleden, getrouwd is. De titel verwijst naar Karens zwangerschap zes jaar geleden, toen ze gedwongen werd haar baby af te staan. Het verhaal is voorspelbaar en er komen (te) veel toevalligheden in voor. Er zijn nogal wat stijlfouten ('geen krimp toegegeven'). De alwetende verteller voegt onnodige uitleg toe over de tijdgeest. De auteur (1954) schreef meer dan twintig romans. Voor liefhebbers van een emotionele familieroman.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia