Boek
Nederlands

De brief van Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
De brief van Nijntje
×
De brief van Nijntje De brief van Nijntje

De brief van Nijntje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje Pluis is op kamp en schrijft in een brief aan haar familie wat ze allemaal meemaakt. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Vakantiekampen
Titel
De brief van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2003
[25] p. : ill.
ISBN
9789056470159 (hardback)

Besprekingen

In dit 106e werk van 'de meester van de illustratieve soberheid' is konijn Nijntje Pluis de hoofdfiguur. Nijntje en haar twee vriendinnen zijn op kamp en zij schrijft hierover een brief naar huis. Ze verhaalt over alles wat ze meemaken. Over de vlinders, de wandelingen, over het vinden van een mooie steen, over een ontmoeting met een vrij rondlopende schildpad, het zwemmen, de leuke verhalen en het lekkere eten. Zoals gewoonlijk staat op de linkerpagina van het vierkante boekje een vierregelig vers in het bekende, lekker dreunende abcb-rijmschema. De illustraties in blauw, rood, geel, groen, wit, bruin, grijs en oranje zijn zwartomrand en hebben in hun eenvoud het karakter van pictogrammen. Het boekje zal iets toevoegen aan gesprekjes met kinderen in de voor- en vroegschoolse leeftijd over wat 'schrijven' eigenlijk is en waarom je dat doet, vooral als je ergens anders dan thuis bent. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 ā€“ aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wā€¦Lees verder op Wikipedia