Boek
Nederlands

Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

Ed Franck (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn
×
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zes voorleesverhalen over Panda en Eekhoorn. Eekhoorn wil graag weten hoe de dieren leven in andere delen van de wereld. Samen met Panda begint hij aan een avontuurlijke reis. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn
Auteur
Ed Franck
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
74 p. : ill.
ISBN
9789002277139 (hardback)

Besprekingen

Een kinderboek met zes vrolijke en spannende voorleesverhalen over de onverwoestbare vriendschap tussen Panda en Eekhoorn. Eekhoorn wil op reis. Elke dag ziet hij dezelfde dieren en hij wil graag weten hoe de dieren leven in andere delen van de wereld. Panda stemt schoorvoetend in en samen beginnen ze aan een avontuurlijke reis. Lichtvoetig en po√ętisch geschreven. Met sfeervolle kleurenillustraties van de bekroonde illustrator Th√©-Tjong Khing. Ed Franck (Beringen, 1941) is een alom bekende Belgische schrijver en vertaler. Hij schreef meer dan zeventig boeken voor alle leeftijden, van voorleesverhaaltjes tot hervertellingen van sprookjes en bewerkingen van klassieke teksten. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Panda en Eekhoorn*'. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clich√©s te vermijden en grenzen te verkennen: po√ęzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol‚ĶLees verder op Wikipedia

Suggesties