Dvd
Nederlands
Portret van Louis van Gaal, bondscoach van het Nederlandse elftal, waarin hoogte- en dieptepunten uit zijn leven voorbij komen.
Titel
Louis
Regisseur
Geertjan Lassche
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
128 min.
Aantekening
Nederlands gesproken en ondertiteld
EAN
8719372015469

Besprekingen

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: √®√®n van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft en de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carri√ęre, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en priv√©momenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago. IMDb-beoordeling: 7,5/10. Metro-beoordeling uit 5: 3,5.

Over Geertjan Lassche

Geertjan Lassche (Zwolle, 17 augustus 1976) is een Nederlandse onderzoeksjournalist en documentairemaker.

Carrière

Lassche begon in 1996 een studie journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede die hij in 2000 afrondde. Daarvoor had hij een economische opleiding gevolgd. In 1996 begon hij ook bij de Zwolse Courant. Daarnaast werkte hij freelance voor onder andere RTV Oost, Omroep Gelderland, Radio 1 en Nieuwe Revu.

Hij werkt sinds 2000 bij de EO, aanvankelijk voor de actualiteitenrubrieken Twee Vandaag, Netwerk en Uitgesproken. Hij reconstrueerde onder andere een plan van Zuid-Molukkers om Koningin Juliana te gijzelen en paleis Soestdijk te bezetten. De actie, die gepland stond voor april 1975, mislukte omdat de BVD op het laatste moment werd getipt. De bij Justitie bekende Etienne Urka, die destijds een tijd optrok met Zuid-Molukkers, bekende tegenover Lassche dat hij vanuit de gevangeni…Lees verder op Wikipedia