Boek
Nederlands

Drama in het Duisterwoud

Geronimo Stilton (auteur), Luca Usai (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Er klinken enge geluiden in het bos. Geronimo doet onderzoek en ontdekt dat het bos dreigt te verdwijnen. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Natuurbescherming
Titel
Drama in het Duisterwoud
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Luca Usai
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro della foresta oscura
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
117 p. : ill.
ISBN
9789463372978 (hardback)

Besprekingen

Een spannend avontuur in de ‘Doen voor groen!*’-reeks over het belang van natuurbescherming. Geronimo’s vriendin Duifje Duistermuis heeft enge geluiden gehoord in het Duisterwoud. Omdat zij en haar familie vlakbij wonen, vraagt ze Geronimo om hulp. Geronimo vindt het eng, maar helpt zijn vriendin natuurlijk meteen. Het blijkt echter geen spook of monster te zijn dat het bos onveilig maakt, maar een bouwproject waardoor het bos dreigt te verdwijnen .‘Drama in het Duisterwoud’ is met humor geschreven en maakt gebruik van speelse typografie. Met grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Achterin het boek staan puzzels en activiteiten. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958). Voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties