Het bloed van de zwaan

Hugo Luijten (auteur)

Het bloed van de zwaan

Genre:
Op waarheid gebaseerd verhaal over 'de vampier van Düsseldorf’, een seriemoordenaar die in 1929 mannen, vrouwen en kinderen vermoordde.
Titel
Het bloed van de zwaan
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
405 p.
ISBN
9789464014594 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een op waarheid gebaseerde thriller over de seriemoordenaar Peter Kürten, ‘de vampier van Düsseldorf’. De stad wordt opgeschrikt als achtereenvolgens mannen, vrouwen en kinderen vermoord worden in afschuwelijke slachtpartijen. Alleen is er bij geen enkel plaats delict bloed te vinden. Rechercheurs Richard Meister en Kaspar Piaszkowski staan voor een raadsel. Ondertussen zweept het hysterische publiek de autoriteiten op, en wordt hun taak nog moeilijker. Dit alles vindt plaats tegen de achtergrond van de economische crisis en opkomst van de nazi’s. In toegankelijke stijl geschreven, met gruwelijke scènes. Hugo Luijten (Nieuwstadt, 1969) is een Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia