Een vader is op de vlucht met zijn zoontje die speciale krachten heeft waardoor ze achtervolgd worden door de politie, een extremistische sekte en de NSA.
Extra onderwerp
sekten, Paranormale waarnemingen
Titel
Midnight special / written and directed by Jeff Nichols
Regisseur
Jeff Nichols
Componist
David Wingo
Acteur
Michael Shannon Joel Edgerton Kirsten Dunst Adam Driver 1983- Sam Shepard
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888221266

Besprekingen

Amerikaanse thriller (2016) geschreven en geregisseerd door Jeff Nichols (Take shelter), met Jaeden Lieberher, Michael Shannon (Take shelter) en Joel Edgerton (Exodus: gods and kings). De achtjarige Alton (Lieberher) is lid van een religieuze sekte en bezit bovennatuurlijke krachten die zowel hemzelf als zijn omgeving in gevaar brengen. Hoe Alton aan zijn krachten komt en wat ze betekenen wordt tijdens de film langzaam duidelijk. Paranormale signalen die hij ontvangt gebieden hem naar een moeras in Texas te gaan. Zijn vader (Shannon) en diens jeugdvriend Lucas (Edgerton), die de enige zijn die hem geloven, ontvoeren Alton uit de sekte en proberen hem op tijd naar die plek te krijgen. Ze worden achtervolgd door zowel de FBI als leden van de sekte. Anne-Katrin Titze (Eye for film, 15-3-’16) geeft 5 sterren: ‘Midnight Special embraces contradictory feelings - the cosiness of a nightly ride for a small child, snuggled on the backseat of the parents' car, and the sudden discovery that huma…Lees verder

Over Jeff Nichols

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eric Hunt

Jeff Nichols (Little Rock, 7 december 1978) is een Amerikaans regisseur en scenarioschrijver.

Carrière

Jeff Nichols werd in 1978 geboren in Little Rock (Arkansas). Hij volgde filmlessen aan de School of Arts van de Universiteit van North Carolina. In 2007 maakte hij zijn filmdebuut met Shotgun Stories, dat hij zelf schreef en regisseerde. De film kreeg overwegend positieve recensies. Het was ook de eerste keer dat hij samenwerkte met acteur Michael Shannon. Shannon vertolkte nadien ook een hoofdrol in Take Shelter (2011) en Midnight Special (2016) van Nichols.

Nichols schreef en regisseerde ook het drama Mud (2012). De film met in de hoofdrol Matthew McConaughey dong in 2012 mee naar de Palme d'Or. Datzelfde jaar was Nichols ook voorzitter van de jury van het Internationaal filmfestival van Rome.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia