Agent John McClane neemt het dit keer op tegen een groep hackers, die een poging doen om het computersysteem en de technische structuur Van de Verenigde Staten te saboteren
Titel
Die hard 4.0
Regisseur
Len Wiseman
Acteur
Bruce Willis
Componist
Marco Beltrami
Taal
Engels
Parallelle titel
Live free or die hard
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
130 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8712626036227

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2007 van Len Wiseman, met Bruce Willis, Justin Long e.a. Vierde vervolg in de Die Hard serie. Wanneer een groep hackers een poging doet om door middel van een computercrash de volledige digitale infrastructuur van de Verenigde Staten op zijn kop te zetten, is het hele land in rep en roer. Het meesterbrein achter dit plan heeft met alles rekening gehouden, behalve met politieman John McClane. Remke de Lange (Trouw 28-6-'07): 'Onze held, bezaaid met sexy bloedstrepen, zorgt ervoor dat auto's in liftschachten belanden en straaljagers dwars door viaducten vliegen. Ja, met de ouderwetse, ongeneerd vette zomerpret zit het wel goed.' Bas Blokker (NRC 27-6-'07): 'In elk deel worden de fysieke uitdagingen van McClane absurder en dus is deel vier, 4.0, nog plezieriger om naar te kijken dan deel drie.' Het Algemeen Dagblad geeft 4 (van 5) sterren. Deze koopversie bevat een aantal interessante extra's.

Over Len Wiseman

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Len Wiseman (Fremont (Californiƫ), 4 maart 1973) is een Amerikaans filmregisseur en -scriptschrijver, meest bekend van zijn regie- en schrijfwerk van Underworld-films.

Wiseman begon zijn filmcarriĆØre achter de schermen bij de films Stargate (1994) en Independence Day (1996) als rekwisiteur. In 2003 regisseerde en schreef hij de film Underworld, met in de hoofdrol Kate Beckinsale. De film was een behoorlijk succes en het leidde tot een vervolg in 2006: Underworld: Evolution. Wisemans visuele stijl is opmerkelijk, hij werkt vaak met koele kleuren en gebruikt daarom veel kleurenfilters. Zijn stijl wordt vaak vergeleken met die van Michael Bay.

In 2007 regisseerde hij de vierde Die Hard-film. Voor in de toekomst staat een derde Underworld-film gepland.

Op 9 mei 2004 trouwde Wiseman met Underworld-hoofdrolspeelster Kate Beckinsale.

Filmografie