Boek
Nederlands

Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders

Modeste Herwig (auteur), Jeanne Van Rijs (auteur)
+1
Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders
×
Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders

Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders

Tips, ideeën en inzichten over tuinieren en het creëren van vaste plantenborders.
Onderwerp
Tuinplanten, Borders
Titel
Planten combineren : ontwerp zelf prachtige borders
Auteur
Modeste Herwig Jeanne Van Rijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Forte Groen, 2020
192 p. : ill.
ISBN
9789462502154 (hardback)

Besprekingen

Een boeiende plantenborder maken is een kunst op zich en vergt creativiteit en een flinke dosis plantenkennis. In dit boek lees je hoe je te werk kunt gaan. Eerst komen de basisprincipes van het tuinieren aan bod. Wat is de juiste plek (zon, schaduw), hoe combineren kleuren, hoe kies je planten op basis van bloem- en bladvorm. Wat is het verschil tussen een Engelse en een naturalistische border. Vervolgens is een aantal plantcombinaties – voor het voorjaar, zomer en najaar – in beeld gebracht. Zoals een vlammende oranjepaarse border en een serene witgrijze border. Daaropvolgend zijn zo’n 500 planten geselecteerd – gerangschikt op kleur, standplaats en soort – die goed toepasbaar zijn. Als afsluiter vind je praktische informatie over grondsoorten en verzorging. De auteurs – twee zeer ervaren en bevlogen tuinontwerpers – hebben een grote kennis en voorliefde voor vaste planten en de toepassing daarvan. Dit fraaie, deskundige handboek – met kleurrijke foto’s – is zeer toegankelijk en daa…Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia