Een verhaal over geweld tegen homo's, gebaseerd op de zaak van Ihsane Jarfi, slachtoffer van de eerste homofobe moord in België.
Titel
Animals / regie en scenario Nabil Ben Yadir
Regisseur
Nabil Ben Yadir
Acteur
Soufiane Chilah Gianni Guettaf Anne-Marie Loop Amid Chakir
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
88 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de zaak van Ihsane Jarfi, slachtoffer van de eerste homofobe moord in België
EAN
5051083183192

Besprekingen

Voor 'Animals' baseert Nabil Ben Yadir zich op waargebeurde feiten om een rauw en aangrijpend verhaal te brengen rond homogeweld in België. Brahim is een jonge man, de oogappel van zijn moeder. Op een dag zal hij de liefde van zijn leven vinden. Hij zal een gezin stichten, iedereen zal trots zijn op hem. Op een dag zal hij volwassen en geslaagd zijn in het leven. Op een dag… 'Animals' is een compromisloze reflectie over geweld en het vermogen van de mens om het onnoemelijke te begaan. De film werd geselecteerd voor het Film Fest Gent. IMDb-score: 6,6/10.

Over Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir (Brussel, 24 februari 1979) is een Belgisch filmregisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Nabil Ben Yadir werd in 1979 geboren in het hôpital St-Jean. Op 23 oktober 1996 had Nabil een ongeluk waardoor hij het gehoor aan zijn linkerkant verloor. In juni 1998 behaalde hij zijn diploma Elektromechanica. Bijna tien jaar later, op 19 mei 2008 begon de eerste filmdag van Les Barons, zijn langspeelfilmdebuut als regisseur, die in november 2009 de eerste maal vertoond werd. In oktober 2021 ging zijn film Animals in première op het Film Fest Gent. Deze biografische film gaat over de homofobe moord op Ihsane Jarfi, met Soufiane Chilah in de hoofdrol.

Filmografie

Als regisseur en (co-)scenarioschrijver