Dvd
Engels
Het leven van twee veertigers zonder kinderen staat op zijn kop door hun vriendschap met een jong stel.
Onderwerp
Generatieconflict
Titel
While we're young / written and dir. by Noah Baumbach
Regisseur
Noah Baumbach
Componist
James Murphy
Acteur
Ben Stiller Naomi Watts Adam Driver 1983- Amanda Seyfried
Taal
Engels
Uitgever
RiL, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789461874191
mooov

Besprekingen

Relatiekomedie (2014) van Noah Baumbach (Margot at the wedding), met onder meer Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver en Amanda Seyfried. Veertigers Cornelia en Josh (Stiller en Watts) zien zich van hun generatiegenoten vervreemden. Die hebben allemaal kinderen en zij niet. Wanneer ze de twintigers Jamie en Darby ontmoeten (Driver en Seyfried) duiken ze onder in hun hipsterwereld, maar dat is het ook niet helemaal. Cornelia merkt op dat hun appartement vol staat met de spullen die zijzelf eerder hebben weggegooid, maar dat het daar wel goed staat, en wat Josh bijvoorbeeld eerst aantrekt blijkt later bloedirritant. Zo vindt Jamie Eye of the Tiger een goed nummer - in tegenstelling tot Josh in de tijd dat het uitkwam. Eigenlijk vind Josh dat Jamie van zijn jeugdherinneringen af moet blijven. De Nederlanse kranten geven over het algemeen 4 sterren. 'Het is een zwierige satire op zowel generatie X als Y, op de veertigers met hun smartphones, tablets en Facebook en op de twintigers die all…Lees verder

Over Noah Baumbach

CC BY 2.0 - Foto van/door Clementine Gallot

Noah Baumbach (Brooklyn, New York, 3 september 1969) is een Amerikaans regisseur, filmproducent en scenarioschrijver. Baumbach is van 2005 tot 2013 getrouwd geweest met actrice Jennifer Jason Leigh.

Baumbachs ouders schreven en recenseerden (onder meer films). In 2005 bracht Baumbach een semi-autobiografische film uit over zijn jeugd in Brooklyn, en de scheiding van zijn ouders: The Squid and the Whale. De film werd een festivalhit en Baumbach werd genomineerd voor een Oscar voor het beste scenario, dat hij ook schreef. De popgroep Noah and the Whale vernoemde zich naar Baumbach en zijn film.

In 2007 kwam van Baumbach een comedy-drama uit: Margot at the Wedding. In deze film speelden onder andere zijn vrouw Leigh, Nicole Kidman en Jack Black.

Baumbach werkt nu en dan samen met regisseur Wes Anderson. Samen schreven ze onder meer de film The Life Aquatic with Steve Zissou, in 2004.

FilmografieLees verder op Wikipedia