Boek
Nederlands

Vriendjes

Pauline Oud (auteur)
+1
Vriendjes
×
Vriendjes Vriendjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Samen spelen is fijn. Kijk hoe telkens een ander vriendje of vriendinnetje komt spelen. Ze bouwen een tent, maken samen muziek, en nog veel meer. Wat hebben ze daarvoor allemaal nodig? Kijk ook onder de flapjes hoe ze spelen. Hardkartonnen kijk-en aanwijsboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Vriendjes / [tekst en illustraties] Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789044841763 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over samen spelen met je vriendjes. Op iedere linkerbladzijde lezen we in de korte tekst van vier zinnen welk vriendje of vriendinnetje bij Rafi komt spelen. Daarboven zijn alle voorwerpen afgebeeld die ze nodig hebben om bijvoorbeeld buiten te spelen, binnen te spelen, te bouwen, spetteren of samen muziek te maken. Bij elk plaatje staat de benaming, met het lidwoord. Achter een paginagrote flap van dunkarton met een kleurenillustratie van de twee kinderen zien we hoe de kinderen aan het spelen, bouwen enz. zijn. Vrolijk en aantrekkelijk peuterboekje met duidelijke zwart omlijnde tekeningen in vrij rustige kleuren dat ook als aanwijsprentenboekje gebruikt kan worden. Er is geen doorlopend verhaal, iedere bladzijde belicht een andere activiteit. Ook beide schutbladen maken onderdeel uit van het boekje. Leuk kijk-en aanwijsboekje over samen spelen, hetgeen soms best lastig is voor jonge kinderen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia