Boek
Nederlands

Een moord kost meer levens

+1
Een moord kost meer levens
×
Een moord kost meer levens Een moord kost meer levens

Een moord kost meer levens

Het levensverhaal van Paul Spruit, die zestien jaar oud was toen zijn vader in 1974 werd gearresteerd wegens moord op twee kinderen en tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld werd.
Titel
Een moord kost meer levens
Auteur
Peter R. De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Hilversum: Just Publishers, 2019
352 p., [8] p. platen
ISBN
9789089757432 (paperback)

Besprekingen

Het levensverhaal van Paul Spruit, zoon van de kindermoordenaar die in 1974 gearresteerd werd wegens moord op twee kinderen en tot twintig jaar veroordeeld werd. Tien jaar later vermoordde Paul zijn stiefvader vanwege diens voortdurende mishandeling van zijn moeder. Na zijn straf probeert hij een normaal leven te leiden, maar geldgebrek dwingt hem aan een overval mee te doen. Weer gearresteerd bevindt hij zich tot 1997 in de gevangenis. De schrijver toont aan hoezeer het leven van de zoon beheerst is door de misdaad van de vader. Er was voor het gezin geen normaal leven meer mogelijk en er is geen steun om de schok en de spanning te verwerken. De moeder neemt ten einde raad haar vroegere gewelddadige echtgenoot in huis. Herhaalde meldingen bij de politie leveren niets op, zodat het in opperste nood tot een uitbarsting komt. Verpleging vindt plaats in TBS-klinieken, waarbij vooral de Van Mesdagkliniek er slecht afkomt, ook in het oordeel van andere psychiaters. Een goedgeschreven, scho…Lees verder

Over Peter R. De Vries

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956 – Amsterdam, 15 juli 2021) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door het door hemzelf bedachte televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, dat in 2012, na zeventien jaar, stopte. Daarna genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van zaken.

De Vries schreef in de jaren tachtig twee boeken over de ontvoering van Freddy Heineken en spoorde een van de ontvoerders, Frans Meijer, op in Paraguay. Later getuigde hij tegen Willem Holleeder in een nieuwe strafzaak. Hij zette zich in voor de Twee van Putten, onterecht veroordeeld voor de verkrachting en moord op een 23-jarige stewardess. Het was aan zijn vasthoudendheid te danken dat er een herziening van het vonnis volgde, waarbij de twee alsnog werden vrijgesproken.

Verder onthulde …Lees verder op Wikipedia