Boek
Nederlands

Dodelijke dreiging

Vince Flynn (auteur), Kyle Mills (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
IS wil met een biologisch wapen Amerika aanvallen en ontvoert daartoe een Franse wetenschapper die een besmettelijk virus moet ontwikkelen; CIA-agent Mitch Rapp infiltreert in de drugsbende die het virus naar Amerika moet smokkelen.
Titel
Dodelijke dreiging
Auteur
Vince Flynn Kyle Mills
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lethal agent
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2021
400 p.
ISBN
9789401615310 (paperback)

Besprekingen

IS-leider Halabi wil met een biologisch wapen Amerika aanvallen. Om het aan te maken ontvoert hij een Franse wetenschapper in Jemen, die daar is om een uitermate besmettelijk virus de kop in te drukken. Gewezen CIA-agent Mitch Rapp heeft de kans gemist om Halabi te doden, maar blijft verbeten op zoek gaan naar de terrorist. Ondertussen woedt er in de Verenigde Staten een heftige én vuile strijd in de race naar de presidentsverkiezingen. Rapp komt op het spoor van een drugsbende die vanuit Mexico het virus Amerika wil binnensmokkelen en slaagt erin te infiltreren. Dit achttiende verhaal met Rapp in de hoofdrol werd niet meer geschreven door Flynn maar overgenomen door Kyle Mills. Het niveauverschil is enorm: deze thriller is matig geschreven, telt te veel losse eindjes, onwaarschijnlijkheden en eendimensionale personages. Na een lange aanloop met veel ballast komt er toch wat spanning naar het einde toe.

Over Vince Flynn

Vincent "Vince" Flynn (6 april 1966 – 19 juni 2013) was een Amerikaans thrillerauteur.

Hij was tevens verhaallijnconsultant voor het vijfde seizoen van de televisieserie 24. Flynn stierf op 19 juni 2013 na een drie jaar durend gevecht tegen prostaatkanker. Als auteur verwierf Flynn bekendheid met zijn Mitch Rapp-reeks. Rapp is een undercover-CIA-antiterrorismeagent. De Mitch Rapp-reeks werd na de dood van Flynn voortgezet door Kyle Mills.

Bibliografie

Voetnoten

Externe link

  • Officiële website