Boek
Nederlands

Capitool Praag: de ideale reisgids voor jouw reis naar Praag!

  • Een luxe reisgids boordevol informatie
  • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
  • Met de mooiste illustraties en foto's
  • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Praa

Onderwerp
Praag ; reisgidsen
Titel
Praag
Auteur
Vladimír Soukup
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prague
Editie
21ste herziene druk
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2015 | Andere uitgaves
272 p. : ill. + stadsplattegrond
ISBN
9789000342129 (paperback)

Besprekingen

Het centrum van Praag, de drukbezochte hoofdstad van Tsjechië, is klein en biedt een schat aan bezienswaardigheden. In deze reisgids is de binnenstad verdeeld in vijf buurten, op een overzichtskaart te zien op de binnenzijde van de flap. Elke buurt heeft een andere kleurcode en zo krijgt men ogenblikkelijk een kijk op de verschillende stadsdelen. Zoals steeds in deze reeks wordt het gebruik van kleurcodes en de betekenis van symbolen vooraf duidelijk uitgelegd.
Voor mensen die de stad willen verkennen, is een vierdaags schema opgesteld met suggesties voor bezoeken in de voor- en namiddag, zodat men een goed beeld krijgt van de belangrijkste zaken die de stad biedt en waarbij men de sfeer kan opsnuiven. Voor men een stad bezoekt, is historische achtergrond informatie onontbeerlijk. Ook hieraan ontbreekt het geenszins. De geschiedenis van Praag wordt levendig beschreven en getoond met foto's. Op een tijdbalk zijn alle belangrijke data en gebeurtenissen weergegeven. Voor mensen met…Lees verder
Een origineel vormgegeven reisgids over Praag, waar aan de hand van veel plattegrondjes, foto's en tekeningen in kleur een visueel beeld van de stad wordt gegeven. Beschreven worden onder andere de geschiedenis, de stad van buurt tot buurt, amusement en een keuze uit accommodatie en restaurants. Door het fantasievolle gebruik van illustraties, de index en het straatnamenregister is informatie snel terug te vinden. Daarnaast zijn bezienswaardigheden voorzien van openingstijden en bereikbaarheid en verwijzen deze naar de stadsplattegrond. Nadeel is dat door het veelvuldige gebruik van illustraties voor uitgebreide beschrijvingen geen plaats is. Met uitneembare, geplastificeerde stadsplattegrond. Kleine tot zeer kleine letter.