Fundels

Android (Play Store)

fundels

 

                  FUNDELS APP

iOS (App Store)

fundels

 

                  FUNDELS APP

computer

fundels AVI boeken

 

                  AVI FUNDELS

FUNDELS PRENTENBOEKEN

Fundels? Dat is leesplezier op een andere manier. Bij Fundels prentenboeken komen je favoriete prentenboek tot leven op een interactieve manier. Het boekje (voor)lezen, kleuren, een spelletje spelen, fantaseren en naspelen: het kan allemaal met Fundels. 

Doordat Fundels op een tablet, smartphone of pc worden gelezen, zijn er veel meer mogelijkheden dan op papier. Het verhaal is verrijkt en verder uitgediept. Hierdoor worden kinderen uitgedaagd om hun taal- en leesvaardigheden te versterken. Bovendien biedt het kinderen de kans om op een gebruiksvriendelijke, speelse maar educatieve manier om te gaan met nieuwe media. Ideaal voor kinderen van drie tot zeven jaar! 

FUNDELS AVI-BOEKEN

Lekker leren lezen met Fundels AVI-boeken!

Kinderen van zes tot tien kunnen met AVI genormeerde boekjes op een aangename manier hun leesvaardigheden aanscherpen.  In onze catalogus kun je boekjes vinden van AVI-start tot AVI E5 (oud systeem: AVI 1 tot AVI 7-8).

Met de vernieuwde Fundels-app kan je met een tablet of smartphone kiezen voor 3 leesmodi: voorlezen, samen lezen en zelf lezen
Op de pc kan je nog meer. Op de Fundels-AVI-site bevat elk boekje oefeningen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

fundels banner AVI

 

DE VERNIEUWDE FUNDELS-APP

De Fundels kregen een grondige zomerschoonmaak, zowel in onze bib als digitaal. Vanaf juni 2019 is de app vernieuwd, verbeterd en uitgebreid. Je kiest uit meer dan 80 prentenboeken en meer dan 40 AVI-boeken. De spelletjes zijn nog leuker en de app is zelfs gebruiksvriendelijker.

Fundels-boekjes leen je op je tablet of smartphone door in te loggen met een MijnBibliotheek-profiel of door een QR-code in te scannen. De QR-codes vind je op prentenboeken in de bibliotheek. Het aanmelden in de nieuwe Fundels-app wordt zo een pak eenvoudiger. Als extraatje geniet je van extra uitleningen tijdens de schoolvakanties. In de zomervakantie kan je immers 12 extra Fundels uitlenen, voor de overige schoolvakanties zijn dat 2 extra Fundels per vakantieweek.

 

Let op: Heb je de Fundels-app al op je tablet of smartphone staan? Dan moet je deze updaten om van de extra uitleningen tijdens vakantie te profiteren. Dit kan ook via de App Store of Play Store. Als je het lachende gele mannetje ziet als logo van de app, dan zit je goed.

FUNDELS LENEN

Ben jij lid van De Boekerij? Dan kan je digitaal de Fundels lenen. Liever het échte boek ook bij de hand? Leen het dan in De Boekerij.  

 

DIGITAAL LENEN

Ben je lid van De Boekerij? Dan kan je Fundels digitaal lenen. Dit kan van thuis uit en is helemaal gratis. Hiervoor heb je de Fundels-app nodig: het is beschikbaar als installatie op een vaste computer of als app op je tablet en smartphone (Android en iOS). Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app gebruikt. 

Open de Fundels-app. Meld je aan door te klikken op 'Mijn Bibliotheek'. (Heb je nog geen 'Mijn Bibliotheek'-profiel? Maak er hier eentje aan.) Je ziet meteen op hoeveel jaarlijkse leningen en extra vakantieleningen je nog recht hebt. Zoek een boekje tussen de Fundels prenten- en AVI-boeken of scan een QR-code uit de bib in. Klik op lenen. Eens het boek gedownload is, kan je het volledig offline beleven.

Je kan tot 7 Fundels per jaar digitaal lenen met een uitleentermijn van 4 weken. 7 Fundels prentenboeken én 7 Fundels AVI-boeken. Als extraatje geniet je van extra uitleningen tijdens de schoolvakanties. In de zomervakantie kan je immers 12 extra Fundels (prentenboeken én AVI-boeken) uitlenen, voor de overige schoolvakanties zijn dat er 2 extra per vakantieweek. Dat zijn meer dan 60 Fundels in totaal per jaar! 

 

Wil je meer info? Lees verder op de site van FUNDELS.