Boekentips

december '22

Te koud om buiten te komen? Blijf lekker binnen met een goed boek van de bib. Nog geen inspiratie voor je volgende boek? Ontdek 5 manieren om boeken te ontdekken die je graag wil lezen. Laat je inspireren en adviseren door de bib.

boekentips

1. Boekentips voor iedereen: het bibteam

Het team van de bibliotheek kent de collectie door en door. Op zoek naar een goed boek? Kom gerust even langs in de bib. 

2. Boekentips voor iedereen: nieuwe aanwinsten

Lees jij graag de nieuwste boeken? Dan ben je in de bibliotheek aan het juiste adres. Wij houden onze collectie up-to-date zodat jij het laatste boek van je favoriete schrijver snel kan lenen. Zowel in de bib als op de website vind je steeds de nieuwste boeken op een rijtje.

 3. Boekentips voor volwassenen: thematafel

Elke maand stellen wij een thematafel samen die we vullen met interessante boeken over een bepaald onderwerp. Laat je verrassen door het thema en ontdek boeken die je anders niet zou kiezen.

4. Boekentips voor volwassenen: Mijn Leestipper

Op zoek naar een boek dat echt bij je past? De digitale leestipdienst Mijn Leestipper selecteert speciaal voor jou leestips uit de collectie van de bib. Op basis van je leesprofiel en leenhistoriek ontvang je elke maand een lading vers leesvoer. Meld je eenvoudig aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en ontdek welke boeken jou op het lijf geschreven zijn.

5. Boekentips voor kinderen: Bieblo

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een boek te vinden in de rekken dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 14-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment. Het spel staat standaard open op de tablet bij de kinderafdeling in onze bib. Maar je kan ook thuis of in de klas gericht boeken vinden. Check het op onze bibliotheekwebsite!