jeugdboekenmaand: Helden en schurken

maart 2022

Jeugdboekenmaand zet de spot op alle soorten helden en haalt de schurken uit de schaduw. We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. 

jeugdboekenmaand

Voorlezen tijdens de jeugdboekenmaand

In maart beleven we trippel voorleesplezier.

  • Zaterdag 5 maart om 14.30 komt een BV voorlezen! Showbizz Bart vertelt een fantastische verhaal over helden en schurken, geschikt voor bandietjes tussen 4 en 8 jaar. Alle kinderen en (groot-)ouders zijn welkom! 
  • Woensdag 9 maart om 14.30 uur is er een gezellig voorleesmoment voor kleuters. We lezen voor uit ‘Spuit Elf wordt brandweerolifant’ van Harmen van Straaten. Daarna doen we leuke brandweerspelletjes.
  • Op 16 maart om 14.30 uur genieten de grotere kinderen (6 tot 12 jaar) van het verhaal ‘Tante Teefje’ van Ruth Verstraeten. Tante teefje is een echte schurk. Klaas pikt haar pesterijen niet langer. Het is tijd voor actie. Na het verhaal gaan we zelf aan de slag om schurken een lesje te leren.

 

Bibster: speuren met een tablet in De Boekerij

Ben je tussen 8 en 12 jaar? Heb je zin in een speurtocht? Kom dan Bibster in de bib spelen! Met een tablet ga je op zoek naar codes in de bib. Ontdek jij de vragen en opdrachten tussen de boeken, strips, dvd’s, …? Het Bibster-spel kan de hele jeugdboekenmaand gratis gespeeld worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Reserveren is niet nodig, meld je even aan bij de balie.

Meer info en boekentips over de jeugdboekenmaand vind je hier.

Jeugdboekenmaand21banner