Moeite met lezen? De bibliotheek helpt je graag.

oktober 2021

Lezen is voor velen een feest. Maar voor wie moeite heeft met lezen, kan het heel lastig zijn. Speciaal voor hen heeft de bib een aangepaste collectie klaarstaan.

moeite met lezen

Zo hebben we grote letterboeken voor mensen met een verminderd zicht. Het verhaal is gedrukt in grote letters, het lettertype is ruim twee keer zo groot als in een gewone roman.

Voor kinderen met dyslexie hebben we boeken met een aangepast lettertype. Dit dyslexie-lettertype is makkelijk leesbaar, zonder krullen en franjes. Zo zijn de letters en woorden beter te onderscheiden. Dit brengt meer rust in het lezen, waardoor lezen leuker wordt.

Ook een e-boek is handig, want je kan de leesbaarheid volledig naar jou voorkeur instellen. Kies zelf de grootte van de letters, vergroot de interlinie of zoek het lettertype dat voor jou het duidelijkste is.

Lees je liever met je oren dan met je ogen? Dan is een luisterboek iets voor jou.

Leen een Daisy-boek dankzij Luisterpunt
De Boekerij werkt samen met Luisterpunt, de bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Iedereen die moeilijk of geen gewone boeken kan lezen, is bij hen welkom: of je nu blind of slechtziend bent, dyslexie of een fysieke beperking hebt. Vraag gratis je Luisterpunt-lenersnummer in onze bib.
Luisterpunt heeft twee soorten boeken:
Daisy-boeken en brailleboeken. Daisy-luisterboeken zijn luisterboeken met extra voordelen die van begin tot einde zijn ingelezen door mannen en vrouwen met een goede stem. Je kan ze lenen in de bib (op cd ) en in de Anderslezen-app.

Anderslezen-app
Met de gratis Anderslezen-app lees je de duizenden Daisy-luisterboeken van Luisterpunt op je tablet of smartphone. Luister naar een Daisy-boek in de Anderslezen-app in 1-2-3!

1. zoek je boek
2. klik op aanvragen
3. luister naar het boek

Zo eenvoudig kan het zijn.

De Anderslezen-app is er voor jong en oud. Je vindt er een mooi aanbod met recente titels. De Waanzinnige Boomhut, #Likeme (ingesproken door de acteurs!), de zeven zussen, dagelijkse kost,… Je vindt het allemaal in de Anderslezen-app!

Meer info: https://riemst.bibliotheek.be/moeite-met-lezen