Ontdek de Bieblohoek!

1 juni 2021

 

Oehoe! In De Boekerij is de Bieblo-uil neergestreken. De Bieblo-uil helpt jonge lezers om een tof boek te vinden in de rekken.

lener speelt Bieblo op tablet

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te vinden in de rekken: al die keuze! Bieblo geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met acht covers. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd.

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen (en hun leerkrachten) in de zoektocht naar een geschikt boek.

Om deze nieuwe digitale dienst zichtbaar te maken in de bib, maakten we een gezellige Bieblohoek. Tussen de bladeren en struiken staat een tablet klaar met het Bieblospel. Zo kunnen de kinderen rustig de boekentips van de uil ontdekken in het Bieblobos. Het design valt op en trekt kinderen aan. En het spel wijst zichzelf uit.

Tot binnenkort in de bib!

bieblohoek