Ruilboek Riemst zoekt meters/peters

1 december 2020

 

De Boekerij start begin volgend jaar met het project 'Ruilboek Riemst'. Met dit project gaat de bib letterlijk de straat op om het leesplezier in alle dorpen te stimuleren. We plaatsen boekenruilkastjes die toegankelijk zijn voor elke lezer. 

boekenruilkastje

BOEKENRUILKASTJES IN ALLE DORPEN

Boekenruilkastjes zijn mini-bibliotheekjes waarin je boeken kan ruilen. Je neemt een boek uit het kastje en zet er eentje voor in de plaats. Je kan er zowel volwassenen- als kinderboeken vinden. Met dit project krijgen afgeschreven bibliotheekboeken een tweede leven en ook jij kunt je oude boeken erin kwijt. 

WORD JIJ METER OF PETER?

Voor dit project zijn we op zoek naar meters en peters: enthousiaste mensen uit elk dorp die zich willen ontfermen over een boekenruilkastje. De bibliotheek zorgt voor een boekenruilkastje en een startpakket ruilboeken. Als meter en peter kies jij een plek voor het boekenruilkastje, je mag het zelf decoreren en je zorgt ervoor dat alles netjes blijft. 

 

Heb jij een hart voor boeken? En heb je een mooi plekje in je voortuin of aan je gevel voor een boekenruilkastje? Of wil je met je vereniging een boekenruilkastje aan jullie lokaal? Neem dan contact op met de bibliotheek.

 

Contact: 012 44 03 50 of bib@riemst.be