Wist jij al dat Riemst een BOEKSTART-gemeente is?

1 mei 2021

Onze gemeente neemt deel aan het programma Boekstart.
Boekstart wil ouders met hun heel jonge kinderen laten genieten van boeken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger en doen het vaak beter op school. Maar samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

boekstart

Als je baby 6 maanden oud is, kan je in het consultatiebureau van Kind en Gezin een pakketje afhalen met een knisperboekje voor je baby én voor jezelf een mooie infobrochure over voorlezen en een Boekstart-groeimeter.

Als je baby 15 maanden oud is, kan je een Boekstart-tas in de bibliotheek ophalen. Daarin zitten twee mooie boeken voor je kind én voor jou een infobrochure over taalontwikkeling.

Je kan tijdens je bezoek aan de bibliotheek meteen ontdekken wat de bibliotheek allemaal in huis heeft voor hele kleine kinderen en je kind kan gratis lid worden.

We hopen je te mogen ontvangen in onze bibliotheek!

meer info? www.boekstart.be  en riemst.bibliotheek.be/boekstart

boekstart